Petice proti kamionům na Lesné bude ukončena 30. září 2014

Spolu s vyplněnými podpisovými archy petice proti kamionům na Lesné na nás poslední dobou směřují dotazy, do kdy se podpisy sbírají. Na začátku jsme termín ukončení petice neurčovali, protože jsme netušili, jaký vlastně vzbudí zájem. Stále nám chodí podepsané petiční archy do schránky, přicházejí poštou nebo naskenované e-mailem.

Zmínka o petici se objevila i v reportáži České televize o kamionech na Lesné v pořadu Události v regionech dne 27. srpna 2014, a rovněž vyšel článek o petici dne 10. září 2014 v Brněnském deníku. Sběr petičních archů ale musíme ukončit, aby je bylo možné všechny předat k rukám primátora. Proto jsme se rozhodli zakončit sbírání podepsaných archů k 30. září 2014. Po tomto datu budou neprodleně přepočítány a předány k rukám primátora.

Prosíme o jakékoliv další podpisy, čím větší zájem občanů, tím bude vyšší šance, že se obtížných kamionů zbavíme co nejdříve a doprava na Lesné bude zase plynulejší a bezpečnější.

Autor Patrik Pávek 5 Článků
Zaměstnanec státní správy, 42 let. Hrdý otec, zahrádkář, občan Brna-severu.

9 Comments

  1. Petice je už asi zbytečná …

    V souvislosti s vleklým problémem parkování kamionů kolem Lesné proběhla avizovaná schůzka Sdružení občanů Lesné s primátorem města Brna. V rámci ní nám bylo primátorem sděleno, že na Seifertovu budou v co možná nejbližším termínu umístěny v obou směrech dopravní značky zákaz stání. Primátor dále uvedl, že následně bude po dohodě s MČ Brno-sever doplněno připuštění parkování osobních automobilů o víkendech a ve dnech blokového čištění.

    www.solesne.cz/aktuality/kamiony-chysta-se-zakaz-stani

  2. Pana Malečka zjevně hodně sejří, že nemá patent a výlučné právo na řešení problémů v Lesné.

  3. Petice je zbytečná, MČ Brno sever ani odbor dopravy situaci tak dlouho neřešily, až musela vzniknout vlastní iniciativa občanů na Lesné. Namísto urážení pana Malečka mu posílám za většinu slušných Lesňáků velký dík. Nejen kvůli kamionům, ale i za dětská hřiště, nepostavené garážové stání mezi obytné domy, za boj proti mrakodrapům místo Obzoru a mnoho dalších aktivit. Pane Kováři, neznám Vás, ale to bude tím, že se neúčastníte..

  4. Vidím, že zde padlo mé jméno, pokusím se tedy stručně zareagovat.
    Předně: je dobře, že se situace s kamiony pohnula, to si myslím, že je zájem všech.
    Od 18.9. visí na úřední desce Magistrátu města Brna veřejná vyhláška – záměr stanovení změny místní úpravy provozu a dopravního značení na pozemní komunikaci Seifertova – III/37915. Odbor dopravy Magistrátu města Brna rozhodnul, že na Seifertově budou instalovány značky zákaz zastavení.
    Celý dokument viz http://uredni-deska.brno.cz/urednideska/data/MMB2014000005015-ob.pdf

  5. Patent na řešení problémů na Lesné nemá nikdo a nevím o tom, že by si ho někdo osoboval. Vzhledem k tomu, že se na nás coby Radu občanských iniciativ Lesné od dubna 2014 obracelo mnoho obyvatel Lesné, zpracovali jsme během května a června dokumentaci a podali v půli července na Odboru dopravy MMB žádost o instalaci značek zákaz zastavení. Na základě vyjádření všech v této věci zásadních institucí – Policie České republiky, Jihomoravského kraje (vlastníka této komunikace), Správy a údržby silnic JMK (správce této komunikace) a dále Městské policie Brno a Obvodního oddělení PČR Brno-sever (tyto dokumenty jsou v kopiích k dispozici na http://www.solesne.cz) se podařilo v rámci jednání s primátorem dosáhnout toho, že na Seifertově budou instalovány značky znemožňující parkování kamionů už teď. Do té doby odkazoval neustále Odbor dopravy MMB na nějaké budoucí „komplexní řešení“.

    Co se týče Vaší petice, ve chvíli, kdy se objevila ve schránkách, tak jsme se obraceli na kontaktní adresu na petici uvedenou (petice@brnosever.cz) s tím, že by bylo dobré se nějak spojit a koordinovat. A nabízeli jsme výsledky naší dosavadní snahy. Na tento náš e-mail z 8. 8. 2014 jsme bohužel dosud od organizátorů petice nedostali odpověď. Kopii tohoto emailu přikládáme:

  6. Dobrý den,

    zaznamenali jsme Vaši petiční akci proti kamionům. Nejsme si jisti, jestli víte o našem obsáhlém faktickém a právním rozboru této situace, která trvá od minulého roku (řešit se tento problém pokoušela již bývalá starostka MČ Brno-sever). Shromáždili jsme dostupné dokumenty a podklady jak z úrovně MČ Brno-sever, tak MMB a také Policie ČR. Mnoho dalšího materiálu máme od obyvatel Lesné a sami jsme za poslední měsíce provedli mnohá monitorování a pravidelná dokumentování situace. Obrátili jsme se 17. 7. s tímto podáním a žádostí o instalaci značek „Zákaz zastavení“ na OD MMB a o vyjádření jsme požádali všechny zainteresované instituce z úrovně vlastníků a správců jednotlivých komunikací obepínajících Lesnou. Vyzván byl v této věci i 1. náměstek primátora a primátor města Brna. Mimo tuto oficiální cestu je věc podchycena i po linii osobní.

    V nejbližších dnech čekáme na vyjádření jednotlivých institucí a měli bychom absolvovat v této věci nějaká jednání.

    Můžeme Vás případně o výsledcích informovat.

    Zdraví

    Mgr. Martin Maleček
    předseda Rady občanských iniciativ k. ú. Lesná,o.s.
    Ježkova 8
    638 00 Brno
    mob: 604 416 222
    e-mail: lesnabrno@volny.cz

    Myslím, že jakékoli spolupráci stran záležitostí týkajících se Lesné nestojí nic v cestě, zvlášť pokud jde zainteresovaným o zdar stejné věci. Lidí ochotných něco udělat zase není tak moc a byla by škoda, kdyby se nedali dohromady.

    Zdraví Martin Maleček

  7. Asi tak pane Kováři. Urážením druhých Lesná vzkvétat nebude. Máte-li co dát, zúčastněte se. MČ Brno-sever ku prospěchu Lesné dlouhodobě nic nečiní, je proto třeba ji suplovat. V budoucnu možná i osazenstvo úřadu nahradit těmi, kteří mají o Lesnou zájem. Nebudeme dál ani kácet, ani přistavovat, ani kličkovat v platných zákonech ve prospěch jedinců nebo firem. My tomu říkáme veřejný zájem. Ať vás to klidně sejří..

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..