Ví radnice Brna-severu, kde jsou hranice její městské části?

Patří informační bulletin Severník do Židenic?

Z vlastní zkušenosti dobře vím, že zpravodaj Severník do schránek velmi často nechodí. Když jsem na nedostatky v distribuci informačního bulletinu městské části Brno-sever opakovaně poukazoval na jednáních kontrolního výboru zastupitelstva, obdržel jsem vždy reakci v duchu „no ty distribuce, to je složité, a to se napravit nedá“, dokonce i z úst pana starosty. Fakt, že za distribuci městská část platí a že se vychází z nějaké smlouvy, to už nikdo neřeší. Jaké bylo moje překvapení, když jsem se dozvěděl, že Severník je dokonce roznášen do Židenic, přitom městská část Brno-Židenice má svůj vlastní radniční zpravodaj. Pro tamní občany je to asi málo, proto se v Židenicích roznáší i měsíčník Severník, který se samozřejmě tematicky Židenic naprosto nedotýká. A možná právě ty zpravodaje, co se našim občanům nedostanou, končí v Židenicích.

Podle informací od občanů, které jsem se včera dozvěděl, se Severník běžně roznáší v ulicích Kuldova, Pastrnkova, Krokova, Vaníčkova a Šámalova, což jsou všechno židenické ulice. Proto je docela pikantní, když mi jeden kolega potvrdil, že na ulici Nováčkova dostal za posledních pět let měsíčník Severník jen jednou. Kdyby nebyl Severník v elektronické podobě na internetu, tak se očividně spoustě lidí z Brna-severu vůbec nedostane.

Je to samozřejmě důsledek mnohaletého neřešení této problematiky ze strany vedení městské části. Pokud se stále dokola mluví o tom, jak Severník lidem nechodí, tak je s podivem, že se záležitost žádným způsobem dávno neřeší. Málokdo ze současného vedení městské části si asi uvědomuje, že existují nějaké smlouvy a jejich řádné plnění, které se má vyžadovat a vymáhat. S velkou pravděpodobností je tak možné předpokládat, že distributor Severníku dostává pravidelně hrazenou fakturaci za roznos, a nikdo neřeší, že Severník občané nedostávají, anebo ho naopak dostávají ti, kteří ho dostávat nemají.

Autor Jan Mandát 22 Článků
Právník, 33 let. Zastupitel MČ Brno-sever v letech 2010–2014, bývalý předseda sportovní komise a člen kontrolního výboru, nestraník. Zakladatel občanského sdružení Živé Brno.

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..