Slevy na nájmu zůstanou v městské části Brno-sever zachovány

Slevy z nájemného byly prodlouženy do 31. prosince 2015

Před posledním zastupitelstvem městské části Brno-sever ve volebním období 2010–2014 se množily dotazy občanů, zda budou pokračovat avizované slevy na nájemném v obecních bytech.

O slevách na nájmu rozhoduje rada městské části. Ta prodloužení slev až do 31. prosince 2015 schválila na svém zasedání dne 28. srpna 2014. Zastupitelstvo konané dne 11. září 2014 vzalo usnesení rady o prodloužení slev na nájemném bez výhrad na vědomí.

Zvýšení regulovaného nájemného bylo poprvé schváleno radou 18. srpna 2011 s účinností od 1. ledna 2012. Nájemné bylo zvýšeno na maximální hranici umožněnou tehdy platnými předpisy a následně byla poskytnuta plošná sleva podle technického stavu domů. Sleva byla schválena stejnou radou (tehdy koalice ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Společně pro Brno-sever) 1. září 2011 a s účinností rovněž k 1. ledna 2012.

Pro nájemníky obecních bytů se tak prakticky nic nemění a ceny nájemného zůstávají zachovány. O prodloužení poskytnuté slevy se bude pravděpodobně znovu jednat zhruba za rok.

Materiál schválený zastupitelstvem městské části Brno-sever si můžete stáhnout zde:
Poskytnutí slevy z nájemného 2014 (.pdf)

Autor Jan Mandát 22 Článků
Právník, 33 let. Zastupitel MČ Brno-sever v letech 2010–2014, bývalý předseda sportovní komise a člen kontrolního výboru, nestraník. Zakladatel občanského sdružení Živé Brno.

3 Comments

  1. Zní to pěkně – sleva na nájemném. Finální částka už tak pěkně nevypadá. Zdá se, že tato slovní hříčka, kdy lidé museli podepsat souhlas s tzv. slevou, aby ji vůbec dostali, byl vlastně politický podvod. Vezmu-li v úvahu, že na nástavby město dostalo dotace, kterými dnes argumentuje v souvislosti s nemožností byty odprodat, stává se z podvodu past. Past na všechny, kteří dnes měsíčně za bydlení a energie platí nemalé částky. Co se týká energií, tak ve srovnání s rodinnými domy asi tak 3x vyššími. Pěkně děkujeme vedení města a úředníkům MČ Brno-sever..

  2. Sleva na nájmu je hezká předvolební věc, že. Dům HM je ve stavu, kdy už je na čase privatizovat… Je čistý, není zde žádný dluh ani úvěr. MČ a město nemá důvod blokovat… Sliby neplní. Lidé vědí jak to je, a kdo chce ať byt koupí, ale nechceme být stále rukojmí. 1. městská to je dílo!!! Lidé nevěří radnici a dali hlasy pro Lesnou… Kde jsou sliby ANO, že dají Sever do pořádku? Nechceme vedení pod p. Haklem!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..