Karel Jarůšek: Beru svoji kandidaturu jako podporu dobré věci

Karel Jarůšek je český politik, bývalý senátor, trenér a bývalý fotbalový reprezentant

Karel Jarůšek, známý zejména fanouškům fotbalu, byl také senátorem. Teď kandiduje do zastupitelstva městské části Brno-sever a poskytl krátký rozhovor pro náš server Brnosever.cz.

Většina občanů Vás bude znát jako fotbalovou legendu, trenéra a bývalého senátora. Proč jste se rozhodl kandidovat do zastupitelstva městské části Brno-sever?

Oslovil mne program hnutí Starostové a nezávislí pro městskou část Brno-sever a proto jsem se rozhodl ho podpořit. Neslibuje nic nesplnitelného a zároveň není tak obecný nebo univerzální jako programy jiných stran nebo hnutí, které každé volby slibují to samé s drobnými obměnami.

Chcete se tedy vrátit do aktivní politiky?

Beru svoji kandidaturu primárně jako podporu dobré věci. Nechtěl jsem se drát na nějaké přední místo, proto jsem ocenil nabídku na desátou příčku. S desítkou jsem ostatně hrál na dresu. Pokud budu zvolen, tak se samozřejmě ochotně zapojím do činnosti místního zastupitelstva. Zkušenosti mám hlavně s vrcholovou politikou v Senátu, s tou místní už tolik ne, a rád se tak podělím o své zkušenosti a načerpám zase nějaké další.

Čím konkrétně Vás program STANu zaujal?

Líbí se mi zejména podpora neziskového mládežnického sportu a také to, že se kandidáti zajímají o citlivé otázky důchodců a postižených. Myšlenka zrušení odtahů při blokovém čištění je velmi revoluční a může být užitečná.

Co byste rád v politice městské části změnil?

Městská část by měla více investovat do budování domovů s pečovatelskou službou. Populace stárne a je povinností nás všech se o naše nejstarší spoluobčany starat. Chci se zasadit o navýšení podpory zejména pro nadějné sportovce a dospívající mládež. Sport je zdraví prospěšný a učí děti týmové spolupráci a disciplíně. Rád bych také prosadil větší zájem o osoby se zdravotním postižením. Na hendikepované spoluobčany se často neprávem zapomíná. Poměry se určitě od dob minulého režimu změnily, stále to ale není z mého pohledu ideální.

Čemu se v poslední době věnujete?

Nejvíce mne asi zaměstnává hlídání vnuka, předškoláka. Je to pěkný rošťák.

Za server Brnosever.cz pokládal otázky Jan Mandát.

Autor Jan Mandát 22 Článků
Právník, 33 let. Zastupitel MČ Brno-sever v letech 2010–2014, bývalý předseda sportovní komise a člen kontrolního výboru, nestraník. Zakladatel občanského sdružení Živé Brno.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..